Константин Василев
Управляващ съдружник, Адвокат

Константин Василев е основател и управляващ съдружник в Адвокатско дружество “Василев и партньори”.

След като създава кантората, той привлича към екипа си амбициозни професионалисти с опит в различни сфери на правото и финансите. Общото между тях е, че обичат професията си, не спират да се развиват и са мотивирани да предоставят висококачествени правни услуги с ясен фокус върху интересите на клиентите.

Така само за няколко години Адвокатско дружество “Василев и партньори” се превръща в незаменим и доверен партньор на много български и чуждестранни компании и частни лица.

Константин завършва с отличие Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", след което успешно придобива и магистърска степен по финансово право от Института по право и финанси при „Гьоте Университет“ във Франкфурт на Майн, Германия.

В студентските си години получава ценен юридически опит като асистент в програмата на Народното събрание на Република България за законодателни изследвания в Европейския съюз, като участва в подготовката на законодателното проучване на тема „Антимонополно законодателство в държавите-членки на Европейския съюз“. Като стипендиант на Българо-американската комисия за образователен обмен “Фулбрайт” Константин разширява експертните си познания в сферата на международните  инвестиции, алтернативното разрешаване на спорове, създаването и управлението на проекти.

Печели стипендия за обучение в летен университет в гр. Байройт, Германия, организиран и финансиран от Германската служба за академичен обмен DAAD, в рамките на което специализира в областта на междукултурното общуване в международния бизнес.

Преди основаването на Адвокатско дружество “Василев и партньори” Константин е бил юрисконсулт в Надзорния съвет и Управление „Правно“ на водеща българска търговска банка, както и адвокатски сътрудник в доверената адвокатска кантора на Посолството на Федерална република Германия в България. Професионалният опит и знания, които получава на тези позиции, имат огромно значение за развитието му като експерт в областта на корпоративното и финансовото право.

Като част от екипите по корпоративни придобивания на Clifford Chance във Франкфурт на Майн и по корпоративно и търговско право на Freshfields Bruckhaus Deringer в Дюселдорф, той придобива ноу-хау как се консултират водещи международни компании на световно ниво. Това му дава увереност да стартира собствената си адвокатска практика.

След като успешно полага съответните изпити пред Министерството на правосъдието на Република България, Константин е включен в списъка на лицата, които могат да бъдат назначавани за синдици в производство по несъстоятелност.

Образование

  • Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Магистър по право
  • Гьоте Университет, Институт по право и финанси, Магистър по финансово право, Франкфурт на Майн, Германия

 

Практика

 

Членства

  • Софийска адвокатска колегия
  • Германо-българска индустриално-търговска камара
  • Българо-швейцарска търговска камара
  • Британско-българска бизнес асоциация

 

Езици

Български, английски, немски, френски и руски език